Monday, January 10, 2022

Mla-formatering för uppsatser

Mla-formatering för uppsatser



Du kanske har läst en novellbok på Google Book eller tittat på en tv-serie på Netflix. min topp, staticLimitBottom-o. Henley, Patricia. Daniels, Greg och Michael Schur, skapare. Du bör också se till att citera verket om du använder det i skolan. golv Math. Om du skriver en avhandling, mla-formatering för uppsatser, MLA-stilen kommer att ha andra regler.





MLA-format liknar APA-format men har några speciella regler som gör det annorlunda



Den här sidan presenteras av OWL vid Purdue University. När du skriver ut den här sidan måste du inkludera hela det juridiska meddelandet. Alla rättigheter förbehållna. Detta material får inte publiceras, reproduceras, sändas, skrivas om eller omdistribueras utan tillstånd. Användning av denna webbplats innebär att du accepterar våra villkor för rättvis användning. MLA Modern Language Association-stil används oftast för att skriva uppsatser och citera källor inom liberal arts och humaniora. Denna resurs, uppdaterad för att återspegla MLA Handbook 9:e upplagan. Följande översikt bör hjälpa dig att bättre förstå hur du citerar källor med MLA 9:e upplagan, inklusive hur du formaterar Works Cited-sidan och citat i text.


Använd exemplet längst ner på denna sida för att citera Purdue OWL i MLA. Se även vår MLA vidcast-serie på Purdue OWL YouTube-kanalen. MLA är en typ av dokumentation som kan tillämpas på många olika typer av skrivande. Eftersom texter har blivit allt mer digitala och samma dokument ofta finns i flera olika källor, räcker det inte längre att följa en uppsättning stela regler. Det nuvarande systemet bygger alltså på ett fåtal vägledande principer, snarare än en omfattande lista med specifika regler. Även om handboken fortfarande beskriver hur man citerar källor, är den organiserad enligt dokumentationsprocessen snarare än av källorna själva, mla-formatering för uppsatser. Detta ger författare en flexibel metod som är nästan universellt tillämpbar.


När du väl är bekant med metoden kan du använda den för att dokumentera vilken typ av källa som helst, för alla typer av papper, i vilket fält som helst. När du bestämmer dig för hur du ska citera din källa, börja med att konsultera listan över kärnelement. Detta är den allmänna informationen som MLA föreslår att inkludera i varje Works Cited-post. I ditt citat bör elementen vara mla-formatering för uppsatser i följande ordning:. Varje element ska följas av motsvarande skiljetecken som visas ovan. Tidigare upplagor av handboken inkluderade utgivningsplatsen och krävde olika skiljetecken såsom tidskriftsupplagor inom parentes och kolon efter nummernummer beroende på typ av källa.


I den nuvarande versionen är skiljetecken enklare bara kommatecken och punkter separerar elementen och information om källan hålls till grunderna, mla-formatering för uppsatser. Avsluta detta element mla-formatering för uppsatser en period. Bhabha, Homi K. Kulturens plats. Routledge, beroende på typ av källa, bör den anges i kursiv stil eller citattecken. Henley, Patricia, mla-formatering för uppsatser. Kolibrihuset. MacMurray, En enskild webbsida ska stå inom citattecken.


Namnet på den överordnade webbplatsen, som MLA behandlar som en "behållare", ska följa i kursiv stil:. Lundman, mla-formatering för uppsatser, Susan. Bagchi, Alaknanda. En låt eller ett musikstycke på ett album ska stå inom citattecken. Albumets namn ska sedan följa i kursiv stil:. Den åttonde upplagan av MLA-handboken introducerade vad som kallas "behållare", som är de större helheterna där källan finns. Om du till exempel vill citera en dikt som finns i en diktsamling, är den enskilda dikten källan, medan den större samlingen är behållaren.


Titeln på behållaren är vanligtvis kursiv och följs av ett kommatecken, eftersom informationen som följer härnäst beskriver behållaren. Kincaid, Jamaica. Klokt, DeWanda. Tillträde 3 juni I vissa fall kan en container finnas i en större container. Du kanske har läst en novellbok på Google Book eller tittat på en tv-serie på Netflix. Du kanske har hittat den elektroniska versionen av en tidskrift på JSTOR. Det är viktigt att mla-formatering för uppsatser dessa behållare i behållare så att dina läsare kan hitta den exakta källan som du använde. Netflix, www. Langhamer, Claire. ProQuest, doi Åtkomst 27 maj Utöver författaren kan det finnas andra bidragsgivare till källan som bör krediteras, såsom redaktörer, illustratörer, översättare etc. Om deras bidrag är relevanta för din forskning, eller nödvändiga för att identifiera källan, inkludera deras namn i din dokumentation.


Foucault, Michel. Madness and Civilization: A History of Insanity in the Age of Reason. Översatt av Richard HowardVintage-Random House, Woolf, Virginia, mla-formatering för uppsatser. Kommenterad och med en introduktion av Vara Neverow, Harcourt, Inc. Bibeln. Auktoriserad King James-version, mla-formatering för uppsatser, Oxford UP, Crowley, Sharon och Debra Hawhee. Forntida retorik för samtida studenter. Om en källa är en del av en numrerad sekvens, till exempel en bok eller tidskrift med flera volymer med både volym- och nummernummer, måste dessa nummer anges i ditt citat. Dolby, Nadine. Tillträde 20 maj Institutio Oratoria. Översatt av H.


Butler, vol. Förlaget producerar eller distribuerar källan till allmänheten. Klee, Paul. Twittringsmaskin. Museum of Modern Art, New York. The Artchive, www. Tillgång till May Women's Health: Problems of the Digestive System. American College of Obstetricians and Gynecologists, Daniels, Greg och Michael Schur, skapare. Parker och rekreation. Deedle-Dee Productions och Universal Media Studios, samma källa kan ha publicerats på mer än ett datum, till exempel en onlineversion av en originalkälla. Till exempel en tv mla-formatering för uppsatser kan ha sänts på ett sändningsnätverk vid ett datum, men släppt på Netflix vid ett annat datum. När källan har mer än ett datum räcker det att använda det datum som är mest relevant för ditt skrivande.


Nedan följer ett allmänt citat för detta tv-avsnitt:. Men om du diskuterar, till exempel, det historiska sammanhanget som avsnittet ursprungligen sändes i, bör du citera hela datumet. Adiche, Chimamanda Ngozi, mla-formatering för uppsatser. Knopf, s. Platsen för ett onlineverk bör innehålla en URL. Wheelis, Mark. Tillträde 8 feb. När du citerar ett fysiskt föremål som du upplevt själv, identifiera platsen för platsen. Matisse, Henri. Swimmingpoolen. Den nionde upplagan är designad för att vara så strömlinjeformad som möjligt. Författaren bör inkludera all information som hjälper läsarna att enkelt identifiera källan, utan att inkludera onödig information som kan vara distraherande. Om en källa har publicerats på mer än ett datum, kan författaren vilja inkludera båda datumen om det kommer att ge läsaren nödvändig eller användbar information.


Erdrich, Louise. Älskar medicin. Perennial-Harper, handboken i sjunde upplagan krävde den stad där en förläggare är belägen, men den åttonde upplagan säger att detta bara är nödvändigt i särskilda fall, som i ett verk som publicerats före Thoreau, Henry David.





exempel på en beskrivande uppsats om en person



Det viktigaste är att användningen av MLA-stil kan skydda skribenter från anklagelser om plagiat, vilket är avsiktlig eller oavsiktlig okrediterad användning av källmaterial producerat av andra skribenter. Om du blir ombedd att använda MLA-format, se till att läsa MLA Handbook 9:e upplagan. Publiserande forskare och doktorander bör också konsultera MLA Style Manual and Guide to Scholarly Publishing 3:e upplagan. MLA-handboken finns tillgänglig i de flesta skrivcenter och referensbibliotek. Det är också allmänt tillgängligt i bokhandlar, bibliotek och på MLA:s webbplats. Se avsnittet Ytterligare resurser på den här sidan för en lista över användbara böcker och webbplatser om att använda MLA Style. Beredningen av papper och manuskript i MLA Style behandlas i del fyra av MLA Style Manual. Nedan följer några grundläggande riktlinjer för att formatera ett papper i MLA Style:.


Dessa avsnitt kan innehålla enskilda kapitel eller andra namngivna delar av en bok eller uppsats. MLA rekommenderar att när du delar upp en uppsats i avsnitt numrerar du dessa avsnitt med ett arabiskt nummer och en punkt följt av ett mellanslag och avsnittets namn. MLA har inte ett föreskrivet system med rubriker för böcker för mer information om rubriker, se sidan i MLA Style Manual and Guide to Scholarly Publishing, 3:e upplagan. Om du bara använder en nivå av rubriker, vilket innebär att alla avsnitt är distinkta och parallella och inte har några ytterligare avsnitt som passar in i dem, rekommenderar MLA att dessa avsnitt liknar varandra grammatiskt. Till exempel, om dina rubriker vanligtvis är korta fraser, gör alla rubriker till korta fraser och inte till exempel hela meningar.


Annars är formateringen upp till dig. Det bör dock vara konsekvent i hela dokumentet. Om du använder flera nivåer av rubriker som vissa av dina sektioner har sektioner inom sektioner, kanske du vill ge en nyckel av dina valda nivårubriker och deras formatering till din instruktör eller redaktör. Följande exempelrubriker är avsedda att endast användas som referens. Du kan använda vilket formateringssystem som helst som fungerar bäst för dig så länge det förblir konsekvent i hela dokumentet. Hitta information För Hitta information För akademiker Antagning Aktuella studenter Friidrott Om Karriärer Blivande studenter Forskning och partnerskap Snabblänkar Ansök Nyheter President Butiksbesök Ge akut.


Purdue Online Writing Lab College of Liberal Arts. Writing Lab Purdue OWL Research Kontakt Webbkarta. Forskning och citering MLA Style MLA Formatering och stilguide. Välkommen till Purdue OWL Den här sidan presenteras av OWL vid Purdue University. MLA General Format MLA Style specificerar riktlinjer för formatering av manuskript och skriftlig citering av forskning. Pappersformat Förberedelse av papper och manuskript i MLA Style behandlas i del fyra av MLA Style Manual. Nedan följer några grundläggande riktlinjer för att formatera ett papper i MLA-stil: Allmänna riktlinjer Skriv ditt papper på en dator och skriv ut det på standard, vit 8.


Placera texten på ditt papper dubbelt mellanrum och använd ett läsbart teckensnitt, t. Times New Roman. Oavsett vilket typsnitt du väljer rekommenderar MLA att stilarna med normal och kursiv stil kontrasterar tillräckligt mycket för att de skiljer sig från varandra. Teckenstorleken bör vara 12 pt. När du väl är bekant med metoden kan du använda den för att dokumentera vilken typ av källa som helst, för alla typer av papper, i vilket fält som helst. När du bestämmer dig för hur du ska citera din källa, börja med att konsultera listan över kärnelement. Detta är den allmänna informationen som MLA föreslår att inkludera i varje Works Cited-post. I ditt citat bör elementen listas i följande ordning:. Varje element ska följas av motsvarande skiljetecken som visas ovan.


Tidigare upplagor av handboken inkluderade utgivningsplatsen och krävde olika skiljetecken såsom tidskriftsupplagor inom parentes och kolon efter nummernummer beroende på typ av källa. I den nuvarande versionen är skiljetecken enklare bara kommatecken och punkter separerar elementen och information om källan hålls till grunderna. Avsluta detta element med en punkt. Bhabha, Homi K. Kulturens plats. Routledge, beroende på typ av källa, bör den anges i kursiv stil eller citattecken.


Henley, Patricia. Kolibrihuset. MacMurray, En enskild webbsida ska stå inom citattecken. Namnet på den överordnade webbplatsen, som MLA behandlar som en "behållare", ska följa i kursiv stil:. Lundman, Susan. Bagchi, Alaknanda. En låt eller ett musikstycke på ett album ska stå inom citattecken. Albumets namn ska sedan följa i kursiv stil:. Den åttonde upplagan av MLA-handboken introducerade vad som kallas "behållare", som är de större helheterna där källan finns. Om du till exempel vill citera en dikt som finns i en diktsamling, är den enskilda dikten källan, medan den större samlingen är behållaren.


Titeln på behållaren är vanligtvis kursiv och följs av ett kommatecken, eftersom informationen som följer härnäst beskriver behållaren. Kincaid, Jamaica. Klokt, DeWanda. Tillträde 3 juni I vissa fall kan en container finnas i en större container. Du kanske har läst en novellbok på Google Books eller sett en tv-serie på Netflix. Du kanske har hittat den elektroniska versionen av en tidskrift på JSTOR. Det är viktigt att citera dessa behållare i behållare så att dina läsare kan hitta den exakta källan som du använde. Netflix, www. Langhamer, Claire. ProQuest, doi Åtkomst 27 maj Utöver författaren kan det finnas andra bidragsgivare till källan som bör krediteras, såsom redaktörer, illustratörer, översättare, etc.


Om deras bidrag är relevanta för din forskning, eller nödvändiga för att identifiera källan, inkludera deras namn i din dokumentation. Foucault, Michel. Madness and Civilization: A History of Insanity in the Age of Reason. Översatt av Richard Howard, Vintage-Random House, Woolf, Virginia. Kommenterad och med en introduktion av Vara Neverow, Harcourt, Inc. Bibeln. Auktoriserad King James Version, Oxford UP, Crowley, Sharon och Debra Hawhee. Forntida retorik för samtida studenter. Om en källa är en del av en numrerad sekvens, till exempel en bok eller tidskrift med flera volymer med både volym- och nummernummer, måste dessa nummer anges i ditt citat. Dolby, Nadine. Tillträde 20 maj Institutio Oratoria. Översatt av H. Butler, vol. Förlaget producerar eller distribuerar källan till allmänheten.


Klee, Paul. Twittringsmaskin. Museum of Modern Art, New York. The Artchive, www. Tillgång till May Women's Health: Problems of the Digestive System. American College of Obstetricians and Gynecologists, Daniels, Greg och Michael Schur, skapare. Parker och rekreation. Deedle-Dee Productions och Universal Media Studios, samma källa kan ha publicerats på mer än ett datum, till exempel en onlineversion av en originalkälla. Till exempel kan en tv-serie ha sänts på ett sändningsnätverk vid ett datum, men släppt på Netflix vid ett annat datum.

No comments:

Post a Comment