Monday, February 14, 2022

Uppsats om droger i sport

Uppsats om droger i sport



Referenser McCaffrey, Barry R. Goldman, Erik. Så varför tar idrottare marijuana? Förändringar av narkotikalagar Uppsats om droger i sport Längd: 2 sidor Dokumenttyp: Terminsats Uppsats: Ungdomsmissbruk Kunskapsbas. shtml Drug Enforcement Administration DEA.





Relaterade dokument



Prestationshöjande droger inom idrotten För de flesta professionella idrottare är det allt att vinna. Faktum är att de flesta professionella idrottare tycker att viljan att vinna är omättlig. Förutom den tillfredsställelse som kommer med personlig prestation, är de flesta inom professionell idrott vanligtvis under betydande press att vinna medaljer för sina länder. Det är under sådana omständigheter som professionella idrottare brottas med en stark önskan att använda prestationshöjande droger. Användningen av sådana läkemedel medför dock betydande risker. I den här texten utforskar jag varför prestationshöjande droger är dåliga i professionell sport.


Användning av prestationshöjande droger i professionell idrott: en kort historia Människor har varit kända för att ägna sig åt tävlingsidrott sedan urminnes tider, droger i sportuppsats. Den professionella sportens konkurrenskraft och förekomsten av betydande belöningar för vinnarna har alltid drivit deltagarna till kanten i ett försök att få en konkurrensfördel gentemot andra konkurrenter. I själva verket, genom sin natur, söker en människa ständigt en konkurrensfördel gentemot fiender som är verkliga eller uppfattade. Det är viktigt att notera att det finns några bevis som tyder på att droger som tros förbättra individers prestationsförmåga på ett eller annat sätt har funnits sedan antiken.


Faktum är att steroider tros ha använts flitigt i antikens Grekland Robinson, detta var särskilt under de tidiga olympiska spelen. Men prestationshöjare som användes då var inte kända som steroider vid den tiden. Vissa konton visar att idrottare för att förbättra sin prestation fick i sig ett antal ämnen som tros ha en positiv inverkan på prestation. Dessa ämnen inkluderade men var inte begränsade till krossade fårtestiklar och utvalda örter. Får testiklar är kända för att innehålla betydande nivåer av testosteron, ett hormon som är nära förknippat med förbättrad prestationsförmåga.


Men när det kommer till deras moderna användning, användes prestationshöjande läkemedel i stor utsträckning av kroppsbyggare i början. Man tror faktiskt att sovjetiska kroppsbyggares fantastiska prestationer vid OS i Helsingfors delvis baserades på deras användning av prestationshöjande läkemedel inklusive men inte begränsat till testosteron. Strax efter utvecklades ett speciellt läkemedel som kallas Dianabol av John Ziegler. Detta läkemedel blir snart droger i sportuppsats med dem som sökte en konkurrensfördel inom professionell sport, särskilt bodybuilding, droger i sportuppsats. Bland de mest anmärkningsvärda idrottare som har erkänt att de tidigare har använt prestationshöjande droger inkluderar Arnold Schwarzenegger Rosen, med sina egna ord har Schwarzenegger sagt att "steroider var hjälpsamma för mig för att bibehålla muskelstorleken medan han var på en strikt diet som förberedelse för en tävling" Rosen, Det är dock viktigt att notera att Uppsats om droger i sport användningen av drogerna var en tid då samma fortfarande var lagligt.


Det var inte förrän som Världshälsoorganisationen fick ett officiellt klagomål angående användningen av steroider. Följaktligen förbjöds anabola steroider av Internationella olympiska rådet och detta ledde till liknande förbud av ett stort antal professionella idrottsligor. Prestationshöjande droger: riskerna En av frågorna som har ställts i samband med den utbredda användningen av prestationshöjande droger är: driver pressen från samhället idrottare att prova prestationshöjande droger eller är viljan att vinna så överväldigande att idrottare förbiser riskerna förknippade med prestationshöjande läkemedel?


Det finns också de som anser att dubbelmoral tillämpas när det kommer till användning av prestationshöjande läkemedel. Till exempel, varför ska prestationshöjare tillåtas i sexuella frågor för att öka den sexuella upplevelsen samtidigt som de nekas idrottare som vill förbättra sina prestationer? Det är dock viktigt att notera att i de flesta fall är dessa farhågor till stor del missriktade och underblåstas droger i sportuppsats ren brist på kunskap om karaktären och användningen av prestationshöjande läkemedel. Det kan noteras att över tid, droger i sportuppsats ett antal läkare har observerat att berömmelsen och erkännandet som kommer med att vinna i professionell idrott med alla nödvändiga medel inklusive användning av prestationshöjande läkemedel inte är värt risken.


Även om de potentiella fördelarna är uppenbara i form av ekonomisk vinst och erkännande, använder användningen av prestationshöjande läkemedel inklusive men inte begränsat till stimulantia och kreatin, diuretika, erytropoietin, anabola steroider etc. utgör betydande hälsorisker som jag kommer att använda nedan för att visa varför prestationshöjande läkemedel är dåliga i professionell sport. Men förutom de hälsorisker som dessa läkemedel utgör, är det också viktigt att notera att andra negativa effekter inklusive skada på ryktet finns i överflöd. Vidare kan användningen av prestationshöjande droger i vissa fall ge upphov till ett stort antal rättsliga sanktioner.


Det kan noteras att i detta fall är testosteron kroppens primära anabola steroidhormon. I grund och botten används testosteron i sin modifierade eller syntetiska form av de flesta idrottare. Det har noterats på olika håll att när anabola steroider tas i höga doser, orsakar de vissa negativa fysiska biverkningar. Dessa biverkningar kan inkludera en ökad risk för infertilitet, krympta testiklar, svår akne risk för hypertoni och leveravvikelser etc. I ett försök att maskera sin användning av steroider har de flesta idrottare varit kända för att ta "designersteroider.


Baserat på det hemliga sätt på vilket de tillverkas, är dessa "designersteroider inte föremål droger i sportuppsats rigorösa tester av Food and Drug Administration och andra relevanta myndigheter för att fastställa deras säkerhet. Som sådana utgör dessa modifierade anabola steroider ett brett spektrum av faror för professionella idrottare som använder dem. Androstenedione Detta är ännu en vanlig form av prestationshöjande läkemedel som används av professionella idrottare. I sin naturliga form har detta hormon sin produktion som sker i testiklar, äggstockar och binjurar, droger i sportuppsats. I detta sammanhang kan det noteras att andros tillgänglighet vanligtvis är receptbelagd. Detsamma finns dock även till försäljning i de flesta butiker som tillägg. Det är viktigt att notera att även om andro ofta framhålls som fördelaktigt för att träna idrottare, särskilt när det gäller snabb återhämtning, så har detsamma förbjudits i U.


Som ett prestationshöjande läkemedel. Enligt Mayo Clinic Staff medför användningen av androstenedion betydande hälsorisker N. Dessa risker inkluderar men är inte begränsade till att testiklarna krymper hos mändroger i sportuppsats, akne samt en minskad spermieproduktion hos män. Dessutom utsätter tillskott av androstenedion sina användare för en ökad risk för stroke och hjärtinfarkt baserat på dess tendens att sänka eller minska nivåerna av "bra" kolesterol. Humant tillväxthormon Ett annat vanligt använt prestationshöjande läkemedel, detta tillväxthormon tros förbättra prestanda och muskelmassa. Mayo Clinic Staff observerar att användningen av hormonet utan recept på ett sätt orsakar biverkningar inklusive kardiomyopati, karpaltunnelsyndrom och en försämring av kroppens förmåga att reglera glukos N.


Erytropoietin Används allmänt vid behandling av anemi bland de som uppvisar allvarliga njursjukdomar, detta hormon har också droger i sportuppsats användning inom professionell sport som ett prestationshöjande läkemedel. Enligt Mayo Clinic Staff är de som är mest kända för att använda hormonet uthållighetsidrottare N. Några av hormonets biverkningar inkluderar lungödem samt en ökad risk att drabbas av hjärtinfarkt eller stroke. Diuretika Vanligtvis märkta "maskerande" medel för deras förmåga att späda ut urin och hjälper därför dem i professionell idrott att klara drogtester. Dessa läkemedel utsätter idrottare för ett antal hälsorisker inklusive värmeslag, blodtrycksbrist i kalium samt muskelkramper, droger i sportuppsats.


Kreatin, identifierat som ett vanligt prestationshöjande läkemedel av Mayo Clinic-personalen, hjälper denna förening till att öka frigörandet av energi från musklerna N. Den största risken vid användningen av substansen ligger dock i dess produktionssätt. I det här fallet anser FDA det som ett livsmedel droger i sportuppsats att det i huvudsak är ett komplement. Dess produktion är därför inte nödvändigtvis i överensstämmelse med samma standarder som tillämpas när det gäller tillverkning av konventionella läkemedel, droger i sportuppsats. Detta utsätter den för kontaminering. Andra biverkningar förknippade med detsamma inkluderar viktökning samt mag- och muskelkramper.


Etiska bekymmer Bortsett från medicinska skäl finns det droger i sportuppsats finns andra argument för varför prestationshöjande droger är dåliga i professionell idrott. I det här fallet anser de som är emot användningen av detsamma att att få en orättvis fördel gentemot konkurrenter genom att använda prestationshöjande droger är till stor del oetiskt. Resonemanget i det här fallet är att för det mesta tävlar andra idrottare lagligt. Om en professionell idrottare skulle vinna en tävling baserad på prestationshöjare är en sådan vinst inte legitim.


Tanken är att alla professionella idrottare ska få börja.., droger i sportuppsats. Fungerar Citerad Mayo Clinic Personal. Lär dig hur dessa läkemedel fungerar och hur de kan påverka din hälsa. Mayo Clinic. Robinson, Paul. Grunderna för sportcoaching. New York: Taylor och Francis, Print Rosen, Daniel M. Dope: A History of Performance Enhancement in Sports från artonhundratalet till idag. Westport: ABC-CLIO, Performance Enhancing Drugs in Sports Att tävla och utmärka sig är en del av den mänskliga naturen. Inom sportaktiviteter har det alltid drivit unga idrottare att utföra bedrifter med allt högre nivåer av styrka, uthållighet och snabbhet. De flesta har uppnått ära genom obeveklig ansträngning, fysisk träning, droger i sportuppsats, och en järnvilja att vara bäst.


Tyvärr har trycket att bli bäst också drivit en del att söka genvägar till framgång, främst genom användningen. Prestationshöjande droger och sporter Under året har Dr. Gabe Mirkin frågade idrottare följande: "Om jag kunde ge dig ett piller som skulle göra dig till en olympisk mästare - och även döda dig på ett år - skulle du ta det? Av de tillfrågade svarade mer än hälften att de verkligen skulle ta p-piller om de fick möjligheten trots riskerna. Droger och sport [ Uppsats om droger i sport som använder prestationshöjande droger äventyrar integriteten för sin sport av ett antal anledningar, droger i sportuppsats.


För det första är det frågan om de rekord de satte. Till exempel har Barry Bonds satt många homerun-rekord, inklusive att ha slagit mer än Hank Aaron, droger i sportuppsats. Men nu är dessa register misstänkta på grund av hans användning av dessa. Anabola steroider och prestationshöjande droganvändning bland gymnasieidrottare Användning av anabola steroider har, åtminstone tidigare, varit utbredd bland stora högskolor och i synnerhet professionella idrotter. Major League Baseball implementerade en drogtester helt nyligen efter att motreaktioner från fans gjorde det till ett problem som sporten trodde att den var tvungen att lyssna på. National Football League har ett testprogram som har funnits sedan dess.


Lyle Alzado, som spelade med Cleveland Browns och L. Raiders såväl som med Denver Broncos, dog i eftersom kemikalierna i steroider fick honom att utveckla hjärncancer. Före hans död sa Alzado: "Jag började ta anabola steroider och slutade aldrig, droger i sportuppsats. Det var beroendeframkallande, mentalt beroende. Nu är jag sjuk och jag är rädd. Nittio procent av de idrottare jag känner är på. Idrottssociologi Sport som spelas antingen av proffs, amatörer eller bara för fritidssyfte är en stor del av alla industrialiserade samhällen. Icke desto mindre har sociologer tidigt tittat på idrott med missnöje.





uppsats om utrotning av arter



Konstant alkoholmissbruk leder till att en idrottare så småningom tappar mark och inte längre kan ägna sig åt sport fullt ut. Detta är bara några typer av basläkemedel, men det finns också många andra som påverkar kroppen negativt. Så enligt allt som nämnts ovan kan vi dra en slutsats att sport och droger inte kan existera tillsammans. För en tid sedan diskuterade sportvärlden livligt nyheten att en av de mest framstående tennisspelarna, världens före detta första racket och en universell favorit Martina Hingis dömdes för kokainmissbruk. Hon kände dock inte igen faktumet av droganvändning, men vi har inga skäl att tvivla på resultaten från det engelska laboratoriet som upptäckte spåren av kokain under Wimbledon i hennes dopingprov.


Dessutom tillkännagav Hingis omedelbart om hennes professionella karriär, och det betyder att en av världens största ondska bröt ett annat idrottsöde. Hur som helst, Hingis hävdade att hon lämnar professionell tennis på grund av åldern och trauman. Många ställer en och samma fråga: varför behöver idrottare det? När det gäller kokain hävdar specialister att denna drog får en idrottare att känna eufori och ger honom förtroende för sin egen förmåga. Så det här är inte bara en drog, det här är doping. Det finns många fall av kokainmissbruk av professionella idrottare inom tennis. De båda diskvalificerades i tre månader. Det är känt att även den amerikanska tennisspelaren Jennifer Capriati använde droger.


Men hon lyckades övervinna detta problem, återvände till tennisen och blev den första racketen i världen. Tyvärr vinner inte alla idrottare i kampen mot droger. En av förlorarna var en stor cyklist Marco Pantani, som fansen kallade Pirate på grund av det karakteristiska utseendet. Han blev aldrig officiellt ertappad av drogbruk, men rykten om hans passion att knäcka cirkulerade ständigt i cykelvärlden. Och under de sista åren av sitt liv slutade Pantani att dölja sitt missbruk. Undersökningen visade att han dog av en överdos av kokain. Många tror att det inte är något fel på marijuanarökning, men det är inte så. Så tendensen till popularisering av marijuana och till och med dess legalisering bland idrottare är mycket oroande.


Problem med lätta droger inom idrotten är mycket akut. I många länder, till exempel i USA, är sådana sporter som skateboard, snowboard, etc mycket populära, och man tror att det viktigaste är svammel, förmågan att presentera sig själv. Så varför tar idrottare marijuana? Det behövs inte för resultatet. Så tar de det för djärvheten? Hur som helst, lätta droger är indikatorn på det moderna sättet att leva. På ett sådant sätt förvandlas idrotten till en skola för ung missbrukare. Dessa ämnen inkluderade men var inte begränsade till krossade fårtestiklar och utvalda örter.


Får testiklar är kända för att innehålla betydande nivåer av testosteron, ett hormon som är nära förknippat med förbättrad prestationsförmåga. Men när det kommer till deras moderna användning, användes prestationshöjande läkemedel i stor utsträckning av kroppsbyggare i början. Man tror faktiskt att sovjetiska kroppsbyggares fantastiska prestationer vid OS i Helsingfors delvis baserades på deras användning av prestationshöjande läkemedel inklusive men inte begränsat till testosteron. Strax efter utvecklades ett speciellt läkemedel som kallas Dianabol av John Ziegler. Detta läkemedel blev snart populärt bland dem som letade efter en konkurrensfördel inom professionell sport, särskilt bodybuilding.


Bland de mest anmärkningsvärda idrottare som har erkänt att de tidigare har använt prestationshöjande droger inkluderar Arnold Schwarzenegger Rosen, med sina egna ord har Schwarzenegger sagt att "steroider var hjälpsamma för mig för att bibehålla muskelstorleken medan han var på en strikt diet som förberedelse för en tävling" Rosen, Det är dock viktigt att notera att Schwarzeneggers användning av drogerna var en tid då de fortfarande var lagliga. Det var inte förrän som Världshälsoorganisationen fick ett officiellt klagomål angående användningen av steroider. Följaktligen förbjöds anabola steroider av Internationella olympiska rådet och detta ledde till liknande förbud av ett stort antal professionella idrottsligor.


Prestationshöjande droger: riskerna En av frågorna som har ställts i samband med den utbredda användningen av prestationshöjande droger är: driver pressen från samhället idrottare att prova prestationshöjande droger eller är viljan att vinna så överväldigande att idrottare förbiser riskerna förknippade med prestationshöjande läkemedel? Det finns också de som anser att dubbelmoral tillämpas när det kommer till användning av prestationshöjande läkemedel. Till exempel, varför ska prestationshöjare tillåtas i sexuella frågor för att öka den sexuella upplevelsen samtidigt som de nekas idrottare som vill förbättra sina prestationer? Det är dock viktigt att notera att i de flesta fall är dessa farhågor till stor del missriktade och drivs av ren brist på kunskap om karaktären och användningen av prestationshöjande läkemedel.


Det kan noteras att ett stort antal läkare över tiden har observerat att berömmelsen och erkännandet som kommer med att vinna i professionell sport på alla nödvändiga sätt inklusive användning av prestationshöjande läkemedel inte är värt risken. Även om de potentiella fördelarna är uppenbara i form av ekonomisk vinst och erkännande, använder användningen av prestationshöjande läkemedel inklusive men inte begränsat till stimulantia och kreatin, diuretika, erytropoietin, anabola steroider etc. utgör betydande hälsorisker som jag kommer att använda nedan för att visa varför prestationshöjande läkemedel är dåliga i professionell sport. Men förutom de hälsorisker som dessa läkemedel utgör, är det också viktigt att notera att andra negativa effekter inklusive skada på ryktet finns i överflöd.


Vidare kan användningen av prestationshöjande droger i vissa fall ge upphov till ett stort antal rättsliga sanktioner. Det kan noteras att i detta fall är testosteron kroppens primära anabola steroidhormon. I grund och botten används testosteron i sin modifierade eller syntetiska form av de flesta idrottare. Det har noterats på olika håll att när anabola steroider tas i höga doser, orsakar de vissa negativa fysiska biverkningar. Dessa biverkningar kan inkludera en ökad risk för infertilitet, krympta testiklar, svår akne, risk för högt blodtryck, tumörer och leveravvikelser etc.


I ett försök att maskera sin användning av steroider har de flesta idrottare varit kända för att ta "designersteroider. Baserat på det hemliga sätt på vilket de tillverkas, är dessa "designersteroider inte föremål för rigorösa tester av Food and Drug Administration och andra relevanta myndigheter för att fastställa deras säkerhet. Som sådana utgör dessa modifierade anabola steroider ett brett spektrum av faror för professionella idrottare som använder dem. Androstenedione Detta är ännu en vanlig form av prestationshöjande läkemedel som används av professionella idrottare. I sin naturliga form har detta hormon sin produktion som sker i testiklar, äggstockar och binjurar.


I detta sammanhang kan det noteras att andros tillgänglighet vanligtvis sker på recept. Detsamma finns dock även till försäljning i de flesta butiker som tillägg. Det är viktigt att notera att även om andro ofta framhålls som fördelaktigt för att träna idrottare, särskilt när det gäller snabb återhämtning, så har detsamma förbjudits i U. Som ett prestationshöjande läkemedel. Enligt Mayo Clinic Staff medför användningen av androstenedion betydande hälsorisker N. Dessa risker inkluderar men är inte begränsade till att testiklarna krymper hos män, akne samt en minskad spermieproduktion hos män. Dessutom utsätter tillskott av androstenedion sina användare för en ökad risk för stroke och hjärtinfarkt baserat på dess tendens att sänka eller minska nivåerna av "bra" kolesterol.


Humant tillväxthormon Ett annat vanligt använt prestationshöjande läkemedel, detta tillväxthormon tros förbättra prestanda och muskelmassa. Referenser Downes, D. Och Morgan, R. Maguire, M. Morgan och R. Reiner eds The Oxford Handbook of Criminology. Oxford: Clarendon Press. Söder, N. Maguire, R. Morgan och R. Reiner eds The Oxford Handbook of Criminology 4th edn. Oxford: Oxford University Press. Ett av de mest pressande problemen med dopningsincidenterna är att straffet är så slappt på många arenor. WADA rekommenderar två års avstängning från sporten, men att öka tiden kan minska antalet dopingincidenter.


En idrottare kan vara mindre benägen att vända sig till prestationshöjande droger av något slag om de visste att de kunde få ett livstidsförbud eller ett femårigt eller mer avstängt från sin valda sport. Lagar om användning av förbjudna ämnen bör ses över och uppdateras så att de är lika för varje sport, och på så sätt ökar de inblandade spelarnas skuld. Eftersom många av dessa idrottare fungerar som hjältar och förebilder för världens barn, är de skyldiga dem att vara rena, hålla sig rena och stödja striktare efterlevnad i sina specifika sporter.


Lance Armstrong kan i sin comeback-manöver fungera som en katalysator... Referenser Redaktörer. Ekonomer är oroade över den inverkan som försäljning av droger har på både individuella och ekonomiska friheter och formulerar sina argument utifrån detta perspektiv. Andra hävdar att beroendet av det straffrättsliga systemet inte har gett betydande resultat och att det är dags att omformulera argumentet för att fokusera på utbildning, förebyggande och behandling av droger. Ur ett ekonomiskt perspektiv finns det uppenbara skillnader mellan statligt förbud och legalisering av droger. Dessa siffror är också betydande i statliga och lokala brottsbekämpande myndigheter med narkotikarelaterade incidenter som utgör en femtedel av de totala utredningsresurserna och narkotikabekämpningsverksamheten.


Faktum är att tio procent av alla arresteringar är... Referenser Millhorn, M. Nordamerikanernas attityder till illegala droger. Journal of Human Behavior in the Social Environment, 19 2 , Miron, J. Ekonomin med drogförbud och droglegalisering. Social Research, 68 3 , National Institute on Drug Abuse Den ekonomiska kostnaden för alkohol- och drogmissbruk i USA. National Institute of Health Publication, Missbruk och Mental Health Services Administration. Nationell hushållsundersökning om drogmissbruks huvudfynd, Det som ytterligare gör tolkningen av resultat svår att exakt definiera kvantifiera är att mängden drogförråd beror på läkemedlets karaktär i sig, varaktigheten av intaget av läkemedlet och sammansättningen av drogen. vävnad som innehåller läkemedlet och användningsfrekvensen.


Ju större incidensen av droganvändning är, desto mer permanent är nivån av toxiner och kemikalier i vävnader i hela kroppen, och därför är sannolikheten större för att fånga kroniska droganvändare i drogtester. Den svåra delen av att använda drogtester med jämna mellanrum är att det längsgående kan finnas toppar och dalar för förekomsten av drogmissbruk. Företag har börjat överraskande inspektioner av sina arbetare i de mest potentiellt farliga yrken, inklusive gaffeltruckarbetare, byggnadsarbetare, flygbolagspiloter och tung utrustningsarbetare. Trots dessa brister i tester övervinner framstegen inom drogtesterteknik gradvis dessa hinder relaterade till... Referenser Alleyne, B.


Stuart och R. Journal of Occupational Medicine Baltimore 33 4 , Gerber, J. Och G. Yacoubian, Jr. En bedömning av drogtester inom byggbranschen. J Drug Education 32 1 Koch, K. Foltin och M. Droger på arbetsplatsen: forsknings- och utvärderingsdata. Rockville, Maryland Narkotikamissbruk är inte bara ett misslyckande av vilja eller svaghet i karaktären, men att ha denna "hjärnsjukdom" fritar inte missbrukaren från ansvar för hans eller hennes beteende, men det förklarar varför en missbrukare känner sig tvungen att fortsätta använda droger Leshner Miljösignaler som omger en individs initiala droganvändning och utveckling av missbruket, blir faktiskt "betingade" till droganvändningen och är därför kritiska för problemet med missbruk Leshner Därför, när dessa signaler är närvarande vid ett senare tillfälle, "framkallar de" förutseende av en drogupplevelse och därmed generera ett enormt drogsug" Leshner Denna typ av cue-inducerar begär är en av de vanligaste orsakerna till återfall av droganvändning, oberoende av om droger finns tillgängliga och även efter år av abstinens Leshner I mars var det rapporterade att forskare från Liverpool, England upptäckte en gen som direkt påverkar...


Verk Citerade Changeux, Jean-Pierre. Narkotikamissbruk och missbruk. Hämtad 6 november från HighBeam Research Library. Eaves, Lindon J. Familjär påverkan på alkoholanvändning hos unga kvinnliga tvillingar: testning för genetiska och miljömässiga interaktioner. Journal of Studies on Alcohol. Goldman, Erik. Genetiska tester kan förbättra framtida drogmissbruksbehandling. Nyheter om familjepraktik. Heroinberoende skär över alla sociala gränser, rapporterar Caron Foundations studie. I fängelser var inte en av de våldsamma brottslingarna påverkad av heroin när deras brott begicks. Tjugoen procent av de statliga fångarna som fängslades för våldsbrott var enbart påverkade av alkohol när de begick sitt brott.


Antalet personer som var påverkade av enbart marijuana var för litet för att kunna registreras statistiskt. Nationell Dessa fakta indikerar att det inte är narkotikamissbrukarna som begår brotten, utan människorna som handskas med droger. Om det inte fanns några pengar att vinna på att hantera droger, skulle dessa brottslingar behöva hitta legitima jobb och polisen skulle bara behöva oroa sig för trafiken. Ansträngningarna att rikta in sig på ungdomar med drogutbildning i ar om droger har inte nått sina ursprungliga mål. Works Cited Drug Enforcement Division. City of Orlando Police Investigations, Orlando Police Departments webbplats.


htm Madigan, Lisa, "Strategies for Fighting Meth: Law Enforcement Strategies. html-innehåll Nationellt centrum för tilläggs- och drogmissbruk vid Columbia University CASA Bakom galler: Substansmissbruk och Amerikas fängelsebefolkning. New York: Columbia University, McCaffrey, Barry R.. Den nationella strategin för narkotikakontroll, en tioårsplan. Washington, DC: Office of National Drug Control Policy, Särskilt i livet för grundskoleelever har skickliga och kvalificerade poliser som utbildar och föreläser programmet visat sig vara vitala personer; utöver det, i tusentals samhällen, har programmets röda symbol fått symbolisk status på -skjortor och bildekaler 1.


Om utvärderingen och mätningen för att uppnå D. är berömmelse och erkännande bland massorna, då ja: D. har varit extremt framgångsrik i att magnetisera omfattande beundran, såväl som monetärt stöd. Dessutom har D. har åstadkommit en observationspunkt oöverträffad och oöverträffad av någon... Författaren framhåller att trots stora löften har statistik under de senaste två decennierna pekat på en kraftig ökning av användningen av droger i USA. Stewart I. Programmering för förebyggande av drogmissbruk, vet vi vilket innehåll som fungerar? Journal of American Behavioral Scientist. Vol 39, nr. Även om det definitivt är sant att dessa företag spenderar mycket pengar på forskning och utveckling, vilket de verkligen förtjänar och faktiskt behöver kompenseras för att inte tala om deras rätt att göra vinst, och det faktum att vinstpotentialen är en stor drivkraften för innovation, mängden vinst och ersättning som enbart kommer från USA är orimlig jämfört med den som tillhandahålls av andra länder.


Nästan hälften av alla intäkter som går till läkemedelsföretagen varje år kommer från USA:s konsumenter Sawkar. Argumentet att återimport av läkemedel skulle skada företagens innovations- och vinstpotential antyder att det är USA:s ensamma ansvar att tillhandahålla medel för dessa mål; om återimport skulle tillåtas skulle priserna jämnas ut, vilket innebär att andra länder skulle börja betala en rimlig andel för forsknings- och utvecklingskostnader medan USA skulle uppleva besparingar. Referenser Choudhry, N. Ett perspektiv på U. återimport av läkemedel. Journal of the American Medical Association, 3. Högt U. läkemedelspriser: Orsaker och botemedel. Artikel presenterat för The Drug Reimportation Debate. Hämtad från www. doc Wu, M. Y, Kennedy, J. Täckning av atypiska antipsykotika bland Medicares läkemedelsplaner i delstaten Washington: Changes between and Primary Care Companion Journal of Clinical Psychiatry, 11 6 , Tyvärr har den amerikanska regeringen letat på fel ställe efter dessa modeller, särskilt i Asien och Latinamerika.


Till exempel växer kokaplantan från vilken kokain härrör i överflöd i många geografiska regioner i norra Sydamerika och i Centralamerika, där odlare gör enorma vinster jämfört med ansträngningar att tvinga bönder och bönder att odla lagliga grödor som oundvikligen inte producerar tillräckligt med vinster för att överleva. Naturligtvis under de senaste tjugo åren eller så har U. den federala regeringen har gjort mycket och till stora kostnader för att försöka utrota odlingen av koka men dessa ansträngningar har också misslyckats totalt. Som Nadelmann berättar, även om utländska leveranser av koka och andra droger som heroin skulle kunna avbrytas, "drogmissbruksproblemet i U. skulle knappast avta", på grund av det faktum att mycket om inte de flesta av drogerna gillar...


Bibliografi Nadelmann, Ethan a. Sunt förnuft narkotikapolitik. Utrikesfrågor. Missbruk är ofta förknippat med barnmisshandel och våld i hemmet. Det är också en ledande bidragsgivare till missnöje i äktenskapet, familjeupplösningar och avvisande av familjemedlemmar. Familjens betydelse för att förstå alkohol- och drogbruk och missbruk understryks av dessa mycket destruktiva konsekvenser av alkohol- och drogberoende på missbrukaren och familjen. Lala; Straussner; Fewell, 17 Peer Group spelar en viktig roll för att lösa problemet eftersom de kan ta drog- eller alkoholmissbrukaren mer i förtroende jämfört med andra eftersom de flesta människor associerar sig med sin respektive kamratgrupp när det gäller vanor, smaker och bekymmer.


Det har visat sig att en drogmissbrukare definitivt kommer att följa en medlem av den kamratgrupp han tillhör och lyda förfrågningar om avhållsamhet mer än någon annan. Utbildningssystemet spelar också en viktig roll för att ta itu med förekomsten av... Referenser Ammerman, Robert T; Ammerman, Peggy J. Ott; Tarter, Ralph E. Lala, Shulamith; Straussner, Ashenberg; Nåväl, Christine Huff. Laufer, William S. Arvet från anomiteorin: framsteg inom kriminologisk teori. Därför är det på sin plats att titta närmare på vad som behövs.


Behövliga förändringar, intressenter och hinder för förändring Decennierna som följde efter ockefeller och Felony Offender gjorde det klart att dessa lagar var i stort behov av förändring av olika anledningar. Det kanske viktigaste av skälen till ett behov av förändring var det faktum att många av dem som behövde återhämta sig från drogberoende istället låstes in i fängelse, belastade rättssystemet, splittrade familjer och torterade människor med en bestämd sjukdom. På den andra sidan av argumentet leddes emellertid hinder för förändringar i denna politik av pålitliga konservativa som, utan att inse de många aspekterna av drogberoende, var för snabba för att avfärda missbrukare som kriminella som bara fick det som vissa kände att de förtjänade nysda.


I verkligheten finns det dock effektiva lösningar på debatten. Effektiva lösningar på debatten... Referenser Aktuell utveckling i Rockefellers droglagar. html Rockefellers droglagar. cfm narkotikalagar. Ett exempel på den typ av policyändring som föreslås av vissa i det särskilda kriget mot meth är minskningen av methtillverkares förmåga, särskilt storskaliga tillverkare att realisera tillgången på ett litet antal råvaror som används för att tillverka drogen pseudoefedrin är kvaaluder, eftersom detta läkemedel framgångsrikt togs bort från radarskärmen genom att förbjuda kemikalierna som används för att göra det, och detta kan vara ett alternativ för alla syntetiska droger. Reurer orks Citerad Boulard, Garry.


Boyum, David och Mark A. Organiserad brottslighet. Hanson, Gayle M. Verk Citerad Boulard, Garry. Drug Control "Förebyggande är bättre än att bota" är en urgammal och beprövad maxim. Det har visat sig vara korrekt i många olika situationer. Inte mer än när det gäller drogmissbruk: det är mycket lättare och mer kostnadseffektivt att förebygga droganvändning än drogbehandling. Den här uppsatsen förklarar varför läkemedelsbehandling är mycket dyrare än läkemedelsprevention. En studie av Lewin Group för National Institute on Drug Abuse uppskattade den totala ekonomiska kostnaden för alkohol- och drogmissbruk i U. Å andra sidan,…. Referenser "Alcohol and Drug Services Study ADSS Cost Study. DASIS-rapporten. Department of Health and Human Services. htm 'NIDA InfoFacts: Kostnader för samhället. html Nyfiken, Judy.


Agenterna formaliserar sedan uppgifter som hjälper dem att stoppa narkotikahandeln i framtiden. I slutet av året var USA:s motkulturrörelse på topp och trenden med illegal droganvändning för rekreationsändamål ökade. När det gäller Drug Enforcement Administrations kärnuppdrag är det att upprätthålla lagar och förordningar angående de kontrollerade substanserna och att föra lagöverträdarna till det straffrättsliga och civila rättssystemet i USA. Drug Enforcement Administration DEA:s verksamhet är inte bara begränsad till USA utan dess jurisdiktion är över hela världen som en...


Referenser DEA History. DEA - Drug Enforcement Administration. shtml DEA uppdragsbeskrivning. shtml Drug Enforcement Administration DEA. I Encyclopaedia Britannica. Kleiman, M. Encyclopedia of Drug Policy, volym 1. USA: SAGE. Drug Law Reform Pro Enligt Office of National Drug Control Policy ONDCP är USA:s policy för illegala droger tredelad: stoppa droganvändning innan den börjar, bota landets droganvändare och störa marknaden. USA:s krig mot droger har pågått under åtminstone de senaste tre decennierna. Med tanke på hur länge det här kriget pågick har vissa ifrågasatt effektiviteten av det och undrat om pengarna som spenderas verkligen gör skillnad och ger resultat. Egentligen har effekterna av denna policy på illegala droger varit blandade.


Enligt en studie utförd av National Institute on Drug Abuse NIDA som täcker aktuella och framväxande trender inom drogmissbruk för 21 stora U. storstadsområden minskar användningen av vissa droger medan andra ökar. Till exempel: C]rack stod för en avsevärt större andel av de primära antagningarna än pulverkokain på alla [undersökta] platser. Bibliografi InfoFakta Nationwide Trends. National Institute on Drug Abuse. Kontoret för nationell narkotikakontrollpolicy. Drog- och alkoholmissbruk är ett allvarligt problem bland många ungdomar av olika anledningar. För det första visar statistik att droger och alkohol missbrukas av ett stort segment av tonåringar och unga vuxna, vilket avsevärt kan öka deras sannolikhet för en för tidig död.


För det andra kan många saker hända unga vuxna som inte leder till döden, men som kan förstöra deras liv. Slutligen kan drog- och alkoholmissbruk ha en allvarlig inverkan på relationer med vänner och familj. Enligt National Drug Statistics Summary använde cirka 14 miljoner amerikaner illegala droger i Bland tonåringarna som intervjuades för undersökningen hade nästan tio procent använt droger under månaden före intervjun. Fynden för alkoholmissbruk var ännu högre. Nästan hälften av amerikaner över tolv år rapporterade att de drack alkoholhaltiga drycker. Detta är en allvarlig fråga. Först drogerna i... Referenser Hafetz, David. Jacqueline och Amadeo: Chasing Hope.


Austin amerikansk statsman. 13 februari, sammanfattning av National Drug Statistics. Kunskapsbas för missbruk av tonåringar. Det tredje intressanta faktum som rapporterats i den rapporterade är att man undersöker denna demografi, upptäckte det att den senaste månaden olaglig drogmissbruk förekom vanligast bland individer i åldern upp till år gamla. Bland minderåriga som inte är lagliga år gamla minskade marijuanamissbruket bland kvinnor i år, medan denna siffra har ökat med 0. Även om det fanns tydliga skillnader i droganvändarnas profil när det gäller åldersgrupp, kön, ras och till och med typ av drogmissbruk, fanns det inga tydliga skillnader i användarnas geografiska läge, utspridda i följande län: storstadsregionen , små storstadsområden, icke-metropolära urbaniserade och icke-metropoliska mindre urbaniserade områden.


ork citerad: Department of Health and Human Services. September Arbete som citeras: Department of Health and Human Services. I åldersgruppen arton till tjugofem rapporterade över femtiofem procent att ha använt droger någon gång i livet. När det gäller valfria droger för gymnasieelever föredrar nästan hälften av alla droganvändare marijuana, även om sådana droger som amfetamin, hallucinogener och ecstasy alla rapporterar förvånansvärt höga siffror också. Vad man kan dra slutsatsen från denna studie är att droganvändning börjar i tidig ålder, oftast under gymnasietiden. Men statistiken visar, eftersom antalet vanliga användare minskar när de åldras, är trenden mer mot experiment och att inte skapa en drogberoende livsstil. ibliografi National Drug Threat Assessment: Marijuana Update.


Augusti Bibliografi National Drug Threat Assessment: Marijuana Update. En forskargrupp ledd av Dr. Michael French samlades för att uppskatta kostnaderna och fördelarna med bostäder och offentligt finansierade behandlingsprogram för missbruksfrågor. Teamet kom från University of Miami. Program- och klientrelaterade ekonomiska kostnadsuppskattningar erhölls med hjälp av data som samlats in på platsen med kostnadsanalysprogrammet för drogmissbruksbehandling DATCAP. Man kom fram till att den ekonomiska nyttan för samhället var nästan fyra gånger så stor som kostnaden för att behandla privatkunder. Kortvarig uppföljningsbehandling var också fördelaktig och den ekonomiska nyttan var ännu högre. Hanlon, T. Studien granskar tidigare forskning om sambandet mellan droganvändning och kriminellt beteende som resulterar i arrestering sedan framsteg noterades i brott...


Lennings, C. Denna studies hypotes var att alkoholanvändning är en betydande prediktor för våldsbrott som begås av ungdomar. Forskare studerade ungdomar som hade fängslats i fängelsesystemet i New South Wales. Mest korrelerad med uppkomsten av våldsbrott var alkoholanvändning följt av kokainbruk. Fynden förklarade det samband som finns mellan användningen av substabce och aggressiv, våldsam brottslighet och stödde därför ytterligare "Goldstein-hypotesen" som menar att missbruk direkt underlättar våldsamt beteende. Vit, H. Rapporten diskuterade sambandet mellan alkoholmissbruk, drogmissbruk, icke-våldsbrott och våld mot barn som blivit misshandlade och försummade under sin utveckling genom barndomen.


Studien var longitudinell och försökspersonerna studerades över tid in i vuxen ålder. Det visade sig att misshandlade och försummade kvinnor och män har en högre korrelation i missbruk och icke-våldsgripande. Missbrukade och försummade kvinnor visade sig löpa en högre risk för både drogmissbruk eller beroendediagnos samt arresteringar för våldsbrott. Zarkin, G. Forskning undersökte tidigare studier som inkluderade kostnaden och fördelarna med behandling av metadonmissbruk. Dessa artiklar har ofta skrivits på enskilda fallstudier. Även om det är värdefullt för samhället, begränsar urvalsstorleksbegränsningen också forskningen eftersom de ser ökade problem som att de kan behandlas i en incident av behandling.


En simuleringsmodell skapades för att förkroppsliga den longitudinella studien av hjältinnors användning, kriminellt beteende, hälsovård och sysselsättning hos en befolkning mellan åldrarna. akuta och återkommande omständigheter finner att fördelarna med behandling med denna modell vida överväger de som produceras av statiska modeller. Det starkaste argumentet mot experimentets tes bygger på det faktum att en religiös mystisk upplevelse placeras på en andlig snarare än medicinsk nivå och att andan inte nödvändigtvis bestäms av hjärnans handlingar, som ett mänskligt organ.


Anden inkluderar hur hjärnan agerar och hur hjärtat känns eller beteendet hos andra organ i kroppen. För många forskare, inklusive de som har utfört det vetenskapliga experimentet och inklusive personer som Tom Roberts, som i sin bok "Psychedelic Horizons" talar om drogers fördelaktiga effekter på hjärnan när det gäller att utforska nya tillstånd och uppleva nya funktioner i kroppen annars gömd för allmänheten. För mig själv och många andra individer kan den mystiska upplevelsen inte enbart relateras till hjärnans funktion eller till hur hela kroppen fungerar. Om det…. Bibliografi 1. Kvantifiera en mystisk upplevelse: Hallucinogen forskning får grepp om andlighet.


Juli shtmlSenast hämtad den 26 september 2. Mystiska upplevelser. Senast hämtad den 25 september 3. Bokrecension av "Psychedelic Horizons. Senast hämtad den 25 september, Quantifying a Mystical Experience: Hallucinogenic Research Gets to Grips With Spirituality. shtmlSenast hämtad den 26 september, snart antog kongressen Marijuana Tax Act, som undertecknades i lag i Liksom Harrison Act placerade Marijuana Tax Act marijuana i samma kategori som kokain- och opiumdrogerna. Det var nu olagligt att importera marijuana till USA McWilliams, men denna lag var ineffektiv för att begränsa marijuanaanvändning Brecher, , p.


Vid den tidiga tiden hade narkotikaberoendet minskat avsevärt i USA Harrison, Backenheimer och Inciardi, men detta var inte resultatet av lagstiftningsinitiativ. Istället berodde det på att andra världskriget skar av "tillförseln av opium från Asien och avbröt handelsvägarna från Europa" Inciardi, , p. Flera andra lagstiftningsinsatser i avdelningen för att minska utbudet tjänade till att fastställa strängare straff för brott mot droglagar, och skärpa kontroller och restriktioner för lagligt tillverkade narkotika Harrison, Backenheimer och Inciardi, Referenser Recreational Drug Information. Historik om droganvändning U.


Hämtad från Internet på www. Brecher, E. Drug Laws and Drug Law Enforcement: En granskning och utvärdering baserad på många års erfarenhet,' Drugs and Society Drucker, Ernest. Skademinskning: En folkhälsostrategi. Current Issues in Public Health, 1: pp. Drug Policy Alliance. 17 februari, Harm Reduction: Alternativ som fungerar. Sports Center är en produktion av ESPN på kabel-tv. Det är en blandning av poäng, spelhöjdpunkter, kommentarer, intervjuer och berättelser om mänskligt intresse. Alla människor som ingår i ESPN-sändningsteamet är naturligtvis intelligenta, vältalade och attraktiva.


En dam vid namn Dana Jacobson var en av de främsta ankare som gjorde två av de tre showerna. Hon arbetade med en man som hette Mike Greenberg och en annan vid namn Dave Revasine. Det var andra kvinnor inblandade i sändningen, mestadels som intervjuare som också gjorde en liten mängd kommentarer relaterade till vilken intervju de gjorde. Det finns, förutom könsmixen, också en etnisk mix som faktiskt är mer mångsidig för kvinnor än män. Det finns kaukasiska, afroamerikanska och latinamerikanska folk som representeras av kvinnorna och kaukasiska och afroamerikanska av männen.


Könsförhållandet är ungefär män... I många fall är de sporter som till stor del ignoreras i U. är lika värda nationell exponering och täckning, eftersom de kräver samma nivå av naturlig talang, skicklighet och expertis som de högprofilerade sporter som åtnjuter omfattande nationell täckning. Särskilt i kölvattnet av de senaste avslöjandena och skandaler som uppstått i de stora amerikanska sporterna som involverar användning av steroider, våldsamma övergrepp på kvinnor, bilkörning under påverkan av alkohol och federala fällande domar för dessa typer av brott såväl som för djurplågeri har undergrävt professionella idrottares traditionella rykte som förebilder i det moderna amerikanska samhället.


Hittills har inga sådana kontroverser plågat någon av de mindre uppskattade sporterna i USA. I det avseendet förknippas särskilt surfing med hälsa, vitalitet och naturlig fysisk kondition som inte alls kommer att falla offer för illegal eller prestationshöjande droganvändning inom sporten. Dessutom, till skillnad från... I de flesta fall ses droganvändning som ett brott utan offer och en ofarlig aktivitet. Denna attityd förändras på arbetsplatsen om droganvändningen försämrar prestationen till nackdel för andra arbetstagare eller om arbetet involverar allmän säkerhet, i vilket fall toleransen för droganvändning sjunker avsevärt. En annan anledning till att toleransen för viss droganvändning är så hög är för att attityden är en reaktion på de apokalyptiska varningarna som kommer från brottsbekämpande myndigheter och myndigheter, med tanke på att människor vet att till exempel mild marijuanaanvändning inte är det sinne- och livsviktande. erfarenhet ofta hävdas.


Många ser inte problemet som så allvarligt som det framstår som, och därför ser de det inte på det sätt som tidigare generationer gjorde. Casey J.

No comments:

Post a Comment