Monday, February 28, 2022

Uppsats om yrkesetik

Uppsats om yrkesetik



Etik har alltid varit ett problem, oavsett om individer arbetat inom utbildning, näringsliv eller till och med det medicinska området, uppsats om yrkesetik. Etikmedvetenhet är falskt Ord: Längd: 3 sidor Dokumenttyp: Uppsats: Det får inte vara mer än två meningar. Socialarbetares Riksförbund. Referenser Harman, L. Endast genom innovation, starkt ledarskap och etisk styrka kan vi hitta den bästa vägen framåt för både högre utbildning och organisationer som... htm ankare





Personlig intressekonflikt



Yrkesetik -- Eggertson v. Alberta Teachers Association Legal Case Analysis Syftet med detta arbete är att undersöka fallet Eggertson v. Alberta Teacher's Association och att först ange fakta i fallet och att svara på uppsats om yrkesetik domstolens beslut i detta fall samt de centrala rättsfrågorna som anges av domaren i motiveringen för beslutet i detta mål. Om detta fall hade en majoritets- och en minoritetsdom, kommer punkterna i varje att beskrivas och frågan besvaras om vilka konsekvenser det har för lärarens yrkes- och klassrumsutövning.


Detta arbete kommer att diskutera hur detta fall relaterar till kapitelläsningarna och beskriva ett liknande exempel på denna typ av situation. Slutligen kommer författaren att svara på hur det här fallet uppsats om yrkesetik uppfattningen av situationen. Fakta i målet Det här fallet rör en lärare,... Bibliografi Campbell, E. Recension av litteraturen, uppsats om yrkesetik. Curriculum Enquiry Ontario Institute for Studies in Education vid University of Toronto. Eggertson v. Alberta Uppsats om yrkesetik Assn. Yrkesetisk fråga: Det fall där en yrkesetisk fråga uppstår är en situation där journalisternas lovordade skyldighet att skydda sina källors konfidentialitet står i konflikt med deras förmodade skyldighet att hjälpa rättsliga myndigheter i strävan efter rättvisa.


Som ett anmärkningsvärt fall står Times Matthew Cooper och New York Times Judith Miller inför ett etiskt dilemma med två stora alternativ. För det första ställs dessa journalister inför möjligheten att samarbeta med juridiska myndigheter genom att avslöja sina källor, vilket i praktiken sviker källornas och allmänhetens förtroende. Tvärtom, dessa journalister står inför möjligheten att behålla sina källors konfidentialitet på bekostnad av underlåtenhet att skydda USA:s nationella säkerhet och Valerie Plame, en oskyldig CIA-agent. Därför betraktas situationen som en konflikt mellan vanlig moral och rollmoral, vilket är en intressant och kontroversiell situation som kräver omfattande analys.


Bakgrundsinformation:…. Referenser: Er, R. Journalistik etik: Mainstream vs. Tabloidjournalister. Asia Pacific Media Educator, 12 9 Fallstudie: Breaking a Promise to Prevent a Uppsats om yrkesetik. Journalistisk etik, s. Den andra kategorin är den snabba kategorin där det finns minimal till måttlig mänsklig kontakt och låga till måttliga risknivåer. Den sista kategorin uppsats om yrkesetik hela kategorin där det finns måttlig till maximal människa uppsats om yrkesetik med måttliga till höga risknivåer. Saybrook IB-policyn anger hur var och en av dessa kategorier granskas Saybrook Institutional eview Board,uppsats om yrkesetik, pp.


Det tredje steget är att genomföra granskningen och sedan kategorisera resultatet som acceptera, villkorat, vänta eller neka. Den huvudsakliga forsknings- och forskningshandledaren underrättas sedan om resultatet av granskningen och meddelas om godkännande Saybrook Institutional eview Board, s. Etiska principer för psykologer och kod... Referenser American Psychologists Association. Psykologers etiska principer och uppförandekod. Washington, DC: American Psychologists Association. Fulford, K. Forskningsetik med psykiatriska patienter: principer, problem och forskarnas primära ansvar. Journal of Medical Ethics, 19 2 Mitscherlich, uppsats om yrkesetik, a. Nürnbergkoden Doctors of infamy: berättelsen om de nazistiska medicinska brotten. New York: Schuman. Pickworth, E.


Ska lokala forskningsetiska kommittéer övervaka forskning som de har godkänt? Journal of Medical Ethics, 26 5 Inför industri- eller ledarskapsstandarder som kan avvika från en känsla av personlig etik, föreslår Merrill att det till stor del måste falla på individen att hitta en etisk och professionell kompass. Tron som presenteras här av Merrill att det finns större industrikrafter till hands som kan undergräva etiska tendenser stöds ytterligare av Nagels artikel, Ruthlessness in Public Life. Här, uppsats om yrkesetik, Nagel gör ett förödande men kategoriskt påvisbart fall som sitt primära argument att de mest allvarliga och socialt skadliga brotten är de som begås av de största enheterna. Detta belyser en fråga av häpnadsväckande relevans för vår tid.


med kollapsen av så stora moderna uppkomlingar som Enron, Tyco och orldCom, alla förstördes internt av förskingring, felaktig framställning och girighet från sina egna ledare, uppsats om yrkesetik, det skulle bli allt mer uppenbart att närvaron av starka, definierade och påtvingade affärsetiska koder är en avgörande faktor i... Citerade verk: Callahan, J. Etiska frågor i yrkeslivet. Uppsats om yrkesetik Universitets press. Johnson, C. Att möta ledarskapets etiska utmaningar, 2:a upplagan. Thousand Oaks, CA: Sage. Individuell etisk egoism som är perspektivet och tron ​​att alla andra ska agera i mitt bästa intresse, uppsats om yrkesetik. Att mina egenintressen ska gå före alla andra, på ett sätt säger det att det inte finns någon motivering för någon annan handling av någon där ute om det inte ska tjäna mina intressen, uppsats om yrkesetik.


Därför finns det ingen motivering för att kvalifikationerna införs, och om de ska finnas kvar bör de agera i mitt intresse. Universell etisk egoism som är uppsats om yrkesetik en allmän övertygelse om att varje person enbart bör utöva sina egna intressen. Att alla människor uteslutande ska utöva sina egna intressen. Till den här omfattningen bör det finnas frihet för varje individ att utöva sina intressen inom fitnessbranschen som de vill och inte begränsas av de regler och kvalifikationer som ställs. Slutsats Tillgängligheten...


Referenser Davidson College, Beskrivningar av etiska teorier och principer. htm Farlex Inc. Definition; Etik. De flesta av försökspersonerna som deltog i Belmont-forskningen var fångar, under privilegierade barn eller svarta människor. Denna forskning kränkte denna persons rättigheter. Genom att använda fångar letade forskarna efter personer som lätt kunde tvingas att delta i studien. Intagna kan tvingas in i studien eftersom de inte har någon som kan försvara sina rättigheter. Under privilegierade barn kan tvingas på grund av att de inte har vårdnadshavare att ge samtycke, eller så förstår barnen kanske inte helt vad forskningen handlar om.


acial diskriminering ledde till att forskning endast utfördes på svarta människor, uppsats om yrkesetik. Slutsats Med tanke på de metoder som används för dessa studier bör ingen godkänna dessa studier. Studierna kränkte ämnets mänskliga rättigheter och etiska problem togs inte upp. Det förekom diskriminering av vissa personer, och det gjorde forskarna uppsats om yrkesetik tillhandahålla all information till försökspersonerna. Tuskegee-studien förlängdes i... Referenser American Psychological Association.


Psykologers etiska principer och uppförandekod X. Washington, DC: American Psychological Association. Kod för federala förordningar. Titel Offentlig välfärd. Department of Human Services, del 46, uppsats om yrkesetik, Skydd av mänskliga subjekt. Mänskliga rättigheter. West's Encyclopedia of American Law, upplaga 2, Behavioral Study of Obedience: Uppsats om yrkesetik Journal of Abnormal and Social Psychology, 67 4 I allmänhet, med undantag för direkta etiska kränkningar, är det ofta sammanhanget och den speciella dynamiken som är förknippad med eventuella extraterapeutiska relationer och den specifika typen av terapi som är involverad som avgör exakt var gränsen går mellan gränsöverskridande och gränsöverträdelser finns, uppsats om yrkesetik.


Slutsats: Utan tvekan väcker karaktären av psykologisk terapi och karaktären av relationsdynamiken mellan terapeut och patient mer potentiellt känsliga etiska frågor än fysikalisk medicin. Olika aspekter av interpersonella relationer och professionella associationer mellan terapeut och patient utgör potentiella hot mot resultatet av terapin såväl som mot patienters hälsa, välbefinnande och välbefinnande mer allmänt. Till stor del är det terapeuters ansvar att noggrant följa etiska riktlinjer för att skilja mellan dubbla relationer som ställer etiska problem från de som inte gör det. Terapeuter åtnjuter frihet i det avseendet när det gäller vissa former av dubbla relationer, medan andra är strängt förbjudna...


Referenser Gerrig, R. Psykologi och liv. New Jersey: Prentice Hall. påven, K. Och Vetter, V. Tong, R. Nya perspektiv inom hälso- och sjukvårdsetik: ett tvärvetenskapligt och kulturellt tillvägagångssätt. Upper Saddle River, New Jersey: Pearson Education, Inc. Det finns ingen faktisk situation under vilken jag någonsin skulle agera på ett liknande sätt; Åklagarens roll är att söka rättvisa, inte att söka fällande dom. En åklagare kan känna sig säker på att en tilltalad har begått ett brott, men om de saknar bevis som stöder den känslan kan de helt enkelt inte åtala personen.





vad är en utökad definitionsuppsats



Sidor: 3 Ord: Uppsats. Denna uppsats skrevs av en av våra professionella skribenter. Behöver en skräddarsydd uppsats skriven för dig? HYRA EN SKRIFTARE! Referenser Affärsetiska fallstudier. Cook, M. Moraliskt resonemang som strategisk ledarkompetens. US Army War College. Fast med din uppsats? Kontakta en av våra experter för omedelbar hjälp! Messenger livechatt. Etiketter: APA Business Grundutbildning. Hur sport gynnar barn, uppsatsexempeluppsats. Utbilda och ta hand om små barn, Forskningsuppsats Exempel Forskningsuppsats. Få hjälp med att skriva uppsatser direkt!


Det är en gratis och förpliktande förfrågan! Din email. Beskriv och ge exempel på forskningsfrågor där extern validitet är en primär fråga. Beskriv och ge [ Sidor: 5 Ord: Uppsats. Se hela provet. Det betyder att följare gör [ Sidor: 2 Ord: Uppsats. Typer av makt, essäexempel Videorna lärde mig att det inte bara finns en typ av makt utan fem typer av makt som är referensmakt, belöningsmakt, legitim [ Criminal Justice: Juveniles, Essäexempel Ungdomar behandlas annorlunda jämfört med vuxna brottslingar. Detta beror på att de flesta ungdomar engagerar sig i små fall och inte är helt mogna vad gäller [ East Carolina University, National Institutes of Health, National Science Foundation, Food and Drug Administration, Environmental Protection Agency och U.S.


Institutionen för jordbruk har utvecklat sina egna etiska regler relaterade till designforskningen. Några av de inflytelserika etiska policyerna för designforskning inkluderar "Uniform equirements International Committee ... Referenser David B. National Institute of Environmental Health Sciences. Refereras från www. Forskningsetik: En läsare. UPNE-publikation. Etik i forskning. Continuum International Publishing Group. Situerad etik i utbildningsforskning. En medlem av mitt kontor, som jag kommer att kalla en Ms. X, använde ofta arbetsytan och platstiden för att utföra sina personliga affärer. Mitt eget närliggande arbete avbröts ofta av hennes högljudda kommentarer, när hon diskuterade sina olika personliga angelägenheter och sina deltidsaffärer utan arbete, sålde hon ofta produkter via Internet, samt arbetade på min anställningsplats, jag samlade och gjorde det mycket tydligt för mig, såväl som för andra anställda i företaget att hennes liv utanför kontoret ofta tog upp en stor del av hennes betalda arbetstid.


Eftersom jag inte var hennes närmaste handledare trodde jag först att detta inte var min sak. Jag försökte att…. Arbete som citeras "Etikordlista. Whistle-blowing kan ha många negativa effekter på den som gör en visselblåsning och det finns definitivt känslor av ensamhet som kan uppstå när en whistle-blower bestämmer sig för att göra lite ljud. Cooper ger några utmärkta exempel på whistle-blowing fall i kapitel sex, men han insisterar på att det fortfarande finns många som har "gått iväg tyst" , vilket kan tyckas vara det säkraste alternativet för individen, men det betyder att allmänheten aldrig kommer att vet sanningen om vad som pågick -- och så, individen har verkligen ett moraliskt ansvar gentemot allmänheten så att oetiskt beteende inte tillåts på någon nivå eftersom det så småningom kommer att sippra in i själva kärnan av organisationen och tillbaka in i samhälle.


Whistle-blowing, oavsett hur man ser det är "risk", enligt Cooper People som blåser i visselpipan inte bara möta granskning och alienation, utan de kan... Tyson: ; Cohen et al. Många studier har gjorts om rollen och sambandet mellan moralisk utveckling och etiskt beslutsfattande när det gäller olika yrkesverksamma. Men många studier har också funnit precis motsatsen, eftersom det inte finns något signifikant samband. Studier har…. Weber, J. Att mäta effekten av en kurs i affärsetik och erfarenhet av samhällstjänst på elevers värderingar och åsikter. Undervisning i affärsetik, 4, principiella moraliska resonemang: är det ett hållbart tillvägagångssätt för att främja etisk integritet?


Journal of Business Ethics, 10 5 , Wynd, W. Näringslivs- och samhällskursen: Förändrar det elevernas attityder? Journal of Business Ethics, 8 6 , Deras primära uppgift är att vägleda de andliga och religiösa aspekterna av livet för sina samhällsmedlemmar. De bör ge högsta prioritet åt sina plikter gentemot samhället inklusive gudstjänst, rådgivning och andra ceremoniella funktioner som deras yrke kräver. Som en del av sina professionella och etiska uppgifter måste pastorer också visa intresse för samhällsutveckling och öka sitt deltagande i samhällsaktiviteter.


Detta har blivit en nödvändighet i modern kultur eftersom människor förväntar sig att institutioner ska ta ett intresse och en aktiv roll i samhällsutvecklingsinsatserna. Institutioner kan inte förvänta sig att dra nytta av samhällets resurser och inte ge tillbaka. Det är därför företagsorganisationer, universitet och till och med politiska partier gör samhällsutveckling till en del av deras organisations engagemang för samhället och de människor de tjänar. religiösa institutioner som kyrkan förväntas också följa detta exempel. Pastorn,... Referenser Arnold, W.


Introduktion till själavård. Westminster John Knox Press. Bush, J. Mild herde: Pastoral etik och ledarskap. Chalice Press. Gula, R. Etik i pastoraltjänsten. Paulist Press. Hewart-Mills, D. Pastoralministeriet. Xulon Press. Ethics with Character: Virtues and the Ethical Social Orker -- Paul Adams Professor Paul Adams vid University of Hawaiis Myron B. Thompson School of Social ork i den här refereegranskade artikeln utforskar de aspekter av socialt arbete som "...inte i första hand handlar om att identifiera och lösa dilemman" Adams, , p.


Adams fördjupar sig i den "etiska traditionen" - och potentialen däri - som hade sina rötter i "dygderna och karaktären" hos socialarbetare från Aristoteles och Hippokrates till dagens socialarbetare. Med andra ord, hur kan dagens socialarbetare – och området för socialt arbete – lära sig av det förflutna för att förbättra området etiskt? Denna artikel granskar och kritiserar Adams forskning, som är mycket intressant och upplysande i samband med värderingar, mänsklig interaktion och socialt arbete. Verk som citeras Adams, Paul. Etik med karaktär: Dygder och den etiska socialarbetaren. Tyvärr innebar detta att hypotekslångivare inte längre behövde oroa sig alls för huruvida deras låntagare var bra eller dåliga risker, eftersom deras bolåneskulder såldes av till andra institutioner.


Den situationen utlöste omfattande etiska kränkningar i hela bolånebranschen eftersom långivare nu gynnades oavsett om låntagare misslyckades med sina lån eller inte och eftersom fastighetsmäklare började samarbeta med okvalificerade låntagare genom att hjälpa dem att ansöka om bolån som de aldrig hade råd att betala av. Så småningom misslyckades många av dem, vilket utlöste kollapsen av alla inteckningssäkrade värdepapper som hade sålts och investerats i stora pensionsfonder och andra komplexa värdepapper. politiskt motstånd mot nödvändig sjukvårdsreform under perioden före dess slutliga bortgång i Kennedy, ; eid, Specifikt stora sjukförsäkringsbolag...


Referenser Halbert, T. Och Ingulli, E. Cincinnati: West Legal Studies. Kennedy, E. Amerika: Tillbaka på rätt spår. Viking: New York. Phillips, K. Dåliga pengar: hänsynslös ekonomi, misslyckad politik och den globala krisen. Etiken fungerar i första hand som en kontroll för att säkerställa att företagsstrategin genomförs effektivt. företag tar ofta hänsyn till etik som ett nyckelelement i strategin, även om det händer då och då. Generellt sett är den roll som etiken spelar tangentiell till strategin förutom dess roll som check. obin och eidenbach utvecklar denna idé ytterligare och noterar att "utan integrering av etik i början av planeringsprocessen... kanske inte organisationskulturen tillhandahåller de kontroller och balanser som behövs..." Deras argument är att även om företag tenderar att lägga vinsten För det första kan brist på etik undergräva målet att maximera aktieägarnas förmögenhet.


Att ha ett starkt etiskt program inbyggt i organisationskulturen minskar risken för stora etiska brister. Ett par nya nummer lyfter fram vikten av att bygga en etisk kultur för att maximera aktieägarnas förmögenhet. Referenser Dahlsrud, A. Hur företagens sociala ansvar definieras: En analys av 37 definitioner. Företagens sociala ansvar och miljöledning. pdf Davis, S. Exempel på strategier för socialt ansvar. Houston Chronicle. html Friedman, M. Företagens sociala ansvar är att öka sina vinster New York Times Magazine.


html Robin, D. Integrera socialt ansvar och etik i den strategiska planeringsprocessen. Business and Professional Ethics Journal Vol 7 Kontrollantens mål i denna situation är att korrekt återspegla verksamhetens tillstånd; presidentens begäran strider direkt mot detta mål. c Den registeransvarige bör inte bry sig om Ruiz Co. Den registeransvariges skyldighet är att så noggrant som möjligt registrera företagets ekonomiska ställning. Noggrannhet är den viktigaste faktorn för regulatorn. Företagets tillväxttakt är andra chefers ansvar. Den registeransvariges aktsamhetsplikt åligger aktieägare, tillsynsmyndigheter och andra parter som påverkas av korrekthetsnivån i de finansiella rapporterna.


Plikten är dock inte att ge aktieägarna en nivå av tillväxt eller att hantera deras förväntningar. Den registeransvariges plikt är att korrekt återspegla företagets finansiella ställning. Som sådan bör den registeransvarige i denna situation avslå presidentens begäran. Begäran görs i ond tro och gör inte... Fox, R. Varning Reklam kan vara farligt för din hälsa: annonser utgör ett hot mot fysiskt, känslomässigt, socialt och kulturellt välbefinnande. USA oday, Volume , Issue diskuterar han olika typer av reklam och marknadsföring och finner etiska problem i hur många hanteras, särskilt med hänvisning till reklam och marknadsföring av varor och tjänster till barn.


Han nämner användningen av fokusgrupper för leksaksföretag och de etiska konsekvenserna av att förbättra reklam för barn. Cohn, E. Marketwatch: Consuming Kids. I American Prospect, volym 11, nummer 6, ifrågasätter han marknadsföringen av vissa produkter till barn och finner marknadsförare som anlitar psykologer för att forma budskapet så att de når barn. Andra psykologer har fördömt sådana handlingar och har krävt en ändring av den etiska koden för att styra denna typ av marknadsföring i framtiden. Etik i prissättning Cranberg, G. Den här författaren överväger också distributionsetik när det gäller distribution av varor till utländska marknader och använder också Nestle-fallet med distribution av modersmjölksersättning som det primära exemplet.


Han erbjuder också en genomgång av litteratur om ämnet tvärkulturell marknadsföring. Pinstrup-Andersen, P. Etik och ekonomisk politik för livsmedelssystemet. American Journal of Agricultural Economics. Författaren konstaterar att ekonomer vanligtvis inte tar upp etiska frågor men att han kommer att göra det i termer av frågor om matsystemet och hur etiska överväganden påverkar sättet mat distribueras. Etik CPA-företaget är under press att anpassa sig till en ständigt föränderlig marknad. Den globala miljön påverkar inte bara stora företag, utan också mindre enheter. Dessutom uppvaktas kunderna ständigt av konkurrensen, lägre priser och onlinebekvämlighet som inte var tillgängligt för bara några få år sedan. För att behålla och växa företaget måste åtgärder vidtas för att hindra kunder från att lämna, samtidigt som nya kunder lockas att flytta sin verksamhet till företaget.


Det verkar som om globaliseringen har medfört ökat tryck på små företag, men det finns fortfarande möjligheter. Detta är inte den "normala" affärsmiljö som man kan förvänta sig. Som en nyligen genomförd studie fann dock; "hantering av onormala situationer blir viktigare för varje dag" Aguilar, Prato, Bravo, ivas, , p. En av…. Referenser Aguilar, J. html Kreng, V. Etik i förvaltningen Aktieägares och aktieägares moraliska rättigheter Medan man överväger aktieägares och intressenters moraliska rättigheter är det värt att påpeka Karl Marx åsikter. Han klassificerade den ekonomiska världen i två klasser, de som ägde och anställde och de som blev anställda och sålde sin tid och sina tjänster.


I den kapitalistiska fria marknadsekonomin blir den förra klassen rikare och minskar i antal medan den senare blir fattigare och expanderar i antal. I den fria marknadsekonomin är ägarna investerarna; människor som investerar sina pengar och tillåter inflöde av kapital i organisationen. När det gäller en företagsenhet är ägarna aktieägarna; på liknande sätt, när det gäller ett litet företag, klassificeras ägaren som ägare; och där det finns mer än en företagsägare klassificeras ägarna som partners Narveson, han betonade samhällets roll som ... Referenser Dharwadkar, R. Privatisering i framväxande ekonomier: Ett byråteoretiskt perspektiv.


Academy of Management Review, 25 3 , Narveson, J. Etik i näringslivet och yrkeslivet: Förberedd för filosofi Affärs- och yrkesetik. Rajagopalan, N. Företagsstyrningsreformer i Kina och Indien: Utmaningar och möjligheter. Affärshorisonter: 51,55 -- Etik och upprymda frågor Kort översikt av fallet från revisorernas synvinkel Beaudean som precis har blivit senior partner på Cardinal och Coyote revisionsbyrå har fått i uppdrag att göra en bakgrundskontroll på en ny klient Jost Furniture International av Yancy Corliss en ny partner på företaget där han arbetar. Jost Furniture International är positiv över att Cardinal och Coyote kommer att få revisionen så länge de lämnar ett rimligt bud.


Bakgrundskontroller skulle genomföras för att fastställa om Jost hade potentiell risk som en framtida kund till Cardinal och Coyote. Beaudean har två andra anställda Vinnie Gabelli och Jackie Oloff med vilka han kommer att utföra Jost Furniture International Assessment. Det är mycket riskabelt att ta sig an Jost Furniture International som kund på grund av de farhågor som de föregångare revisionsbyråerna hade tagit upp. En revisionsbyrå som hade hjälpt Jost Furniture... Referenslista AICPA. Uppförandekod. pdf Kimmel, P. Ekonomisk redovisning, 6:e uppl. New York: Wiley. Sjuksköterska Skepticals svar Sjuksköterska Skepticals svar på ovanstående tolkning av scenariot är sannolikt ganska defensivt, och ett försvar av hennes handlingar och beslut skulle inte vara helt utan grund.


Om det verkligen fanns ett psykologiskt problem som Mrs. testy upplevde, skulle det göra henne oförmögen till autonomi åtminstone i det mycket begränsade avseende hennes begäran om smärtstillande medicin. Själva kärnan i en psykologiskt inducerad smärtkänsla är att patienten inte kan skilja mellan ett psykologiskt och ett fysiologiskt symtom och därför inte kan rapportera smärtan korrekt till sin läkare. Om placeboet som sjuksköterskan skeptisk planerar på att administrera skulle visa sig vara lika framgångsrikt när det gäller att "behandla" "smärtan", skulle hennes handlingar tyckas helt berättigade. Detta försvar förbiser dock flera nyckelfaktorer som är nödvändiga för korrekt tillhandahållande av medicinsk vård.


Först och främst finns det åtminstone en viss möjlighet att smärtan Mrs. Referenser Andre, J. Etik och oberoende i redovisningsyrket Det finns enligt texten två primära skäl till att människor agerar oetiskt. En person kommer att agera oetiskt om normerna skiljer sig väsentligt från samhällets "som helhet" eller om personen väljer att medvetet agera på ett själviskt sätt. Det finns inget yrke som är mer djupgående påverkat av effekterna av etiska standarder än redovisningsyrket. Effekterna av etiskt och oetiskt beteende på oberoende och dagligt fungerande är implicit i allt en individ inom redovisningsyrket gör.


På senare tid har det förekommit många offentliga "skandaler" inom redovisningsbranschen, som återupprättat behovet av uppmärksamhet på etiska standarder och utbildning inom redovisningsområdet. Offentliga fall som Enron har resulterat i en minskad känsla av förtroende bland allmänheten när det gäller redovisningsyrket. I tider av gamla individer som ägnar sig åt redovisningsyrket som en karriär kan... Referenser: Dettmer, J. Etik Sjuksköterskeetik Professionell sjuksköterskeetik Det är ingen bra idé, men det är möjligt att bli sjuksköterska idag utan att veta vad Nightingale-löftet är och ännu viktigare, vad det representerar. Anledningen till att det inte är en bra idé är enkel; Omvårdnad är ett område som bär ett stort socialt, moraliskt och etiskt ansvar. Denna ansvarighet vägleds nu av den etiska koden med tolkningsutlåtanden; dock var den ursprungliga ritningen Nightingale Pledge.


Vi skulle kunna betrakta det ursprungliga löftet som omvårdnads motsvarighet till läkarnas hippokratiska ed. Med andra ord är den moderna versionen av Nightingale Pledge, Ethics Code with Interpretive Statements, en grundlig guide som hjälper både nya och gamla sjuksköterskor att utföra sitt ansvar på ett sätt som också uppfyller alla etiska skyldigheter som yrket kräver. Nightingale Pledge har utvecklats i mer än ett sekel... Ett område där det kan bli svårt att vara sjuksköterska med avseende på etik är inom området personliga värderingar vs. yrkesetik. Sjuksköterskor ska behålla sin kompetens även om de inte lever efter samma värderingar som sina patienter.


En klients ras, kön eller religion, till exempel, får inte inkräkta på vårdgemenskapens förstått skyldigheter. Alla ska behandlas lika. Det som kommer att tänka på om denna etiska skyldighet är det dåliga omdöme som visades av en del sjukvårdsarbetare i hela landet omedelbart efter den 11 september. Detta datum är känt för de terroristattacker som utfördes mot nationen av individer av muslimsk tro och från Mellanöstern. Östligt anständigt. Under flera veckor efter den tragiska dagen blev dock många muslimska familjer och familjer från Mellanöstern, och alla som såg ut att kunna vara av Mellanöstern, offer för uppenbar profilering och rasism.


Det som var värst med den här nyheten är att rasismen i några av dessa fall av uppenbara hatbrott utfördes av personal på sjukhusets akutmottagning eftersom de vägrade att behandla potentiella terrorister som de ansågs. När sjuksköterskor utför omvårdnadsuppgifter måste sjuksköterskor vara blinda för skillnaderna i klientens livsvärderingar. En homosexuell man bör inte behandlas dåligt på grund av sin sexuella läggning. En svart kvinna som har blivit våldtagen får inte bedömas som omoralisk längre än en vit kvinna. Sjuksköterskor måste utöva ett sunt etiskt omdöme och acceptera yrkets ansvar. Sjuksköterskor tillhandahåller tjänster som inkluderar respekt för mänsklig värdighet och de bör inte ändra sitt ansvar gentemot patienten på grund av någon social eller ekonomisk status, personliga egenskaper eller det medicinska tillståndets natur.


Detta scenario av personliga värderingar och yrkesetik kan då också testas när det gäller att arbeta i en extremt riskfylld miljö. Sjuksköterskor utsätts dagligen för smittsamma sjukdomar och det finns ofta patienter som är våldsamma eller visar andra ideal om icke-efterlevnad. Detta kan också vara farligt, eftersom det kan innebära att människor med bättre politiska kontakter, men lite verklig kunskap kan fatta livsförändrande beslut om drogerna amerikaner använder, maten de konsumerar och detaljerade utrikespolitiska beslut som kräver känslig kunskap om små nationer utomlands. Ändå måste byråkrater åtminstone förstå att de i själva verket är beslutsfattare och utveckla ett etiskt system för att hantera de krav som deras arbetsuppgifter kräver, även om de tillför specialiserad kunskap till sitt arbete.


Denna idé om etikens väsentliga natur är givetvis inte ny eller radikal, men den är en paradigmatisk avvikelse från den moraliskt neutrala modellen för byråkratiskt beteende som tidigare gynnades. Även om etiska system ofta ses på ett hånfullt sätt som rena formaliteter är det viktigt att byråkratisk etik har tänder och muskler bakom sig, för att främja en känsla av allmänhetens förtroende. Den fientliga attityden hos... En känd bok från s hade titeln Hur man ljuger med statistik. Underförstått av det kontraintuitiva namnet var konceptet att den gamla klichén att "siffror ljuger inte" var falsk. I själva verket, som diskuteras i artikeln "reflektion före handling: Den statistiska konsulten konfronterar etiska frågor" av S.


Andrew Ostapski och Claude. Superville, statistik kan vara mycket subjektiv när det gäller hur den presenteras liksom de slutsatser som kan dras från dem. Även forskare har anklagats för att manipulera statistik för att bevisa "fakta" som inte är sanna inom akademin. Trycket ökar bara när statistiker uppmanas att tjäna de finansiella "mästarna" inom handeln. Referenser Geertsema, J. En kristen syn på statistikens grunder. Perspectives on Science and Christian Faith, Ostapski, A. Reflektion före handling: Den statistiska konsulten konfronterar etiska frågor. Business Quest.


Lead Return Material Authorization Technician Jag ansvarar för felundersökningar av defekta produkter. Jag måste avgöra om, hur och varför vissa produkter är fel enligt specificerade kvalitetsstandarder, och föreskriva åtgärder, om det överhuvudtaget är möjligt - om inte, måste tillverkaren göra ytterligare modifieringar. Detta är en process som kräver noggrann uppmärksamhet på detaljer och protokoll, och därför kan egon ganska ofta bli slitna när en viss produkt visar sig inte vara upp till standard. Vilka etiska problem upplevde du? I en etisk konflikt var min upptäckt angående en viss produkt omtvistad.


Jag kände att det fortfarande inte höll standarden, trots ändringar, och att hela produkten behövde ses över. Det påstods att jag var partisk eftersom, även om produkten i fråga låg mycket nära kodreglerna, fann jag fortfarande att den var felaktig eftersom de nödvändiga ändringarna var... Etik och kultur kommenterad bibliografi Etisk och kulturell kompetens Vanaki, Z. Yrkesetik: bortom den kliniska kompetensen. Journal of Professional Nursing, 25 5 , -- Författaren fann att yrkesetiken är de centrala bestämningsfaktorerna för att utföra en bättre arbetsuppgift på arbetsplatsen. En persons beteende på arbetsplatsen hjälper till att skapa relationer och band med teammedlemmarna, ansvar, patienterna, personalen och hjälper till att bättre förstå arbetsplatsstrategier som kallas professionell etik.


Forskarna fann att en persons personlighet beror mycket på uttrycket av medkänsla, kärlek, omsorg och uppmärksamhet. Undersökningen gjordes på sjuksköterskorna som arbetar på sjukhuset där de förklarade att trots de kulturella skillnaderna, om de knyter ett band eller en vårdrelation med patienterna. Det hjälper mycket för att upprätthålla patientens självförtroende och... Siegel, C. Komponenter av kulturell kompetens i tre program för psykisk hälsa. Psykiatriska tjänster, 62 6. Vanaki, Z. Journal of Professional Nursing, 25 5 , -- Ethics in Shaping American Law: AA Model Rules Syftet med denna studie är att undersöka varför etik är så viktigt för att forma amerikansk lag och att förklara tre viktiga AA Model Rules tillsammans med exempel som gäller för advokatbyrå.


Detta arbete kommer också att förklara tre viktiga AA-modellregler med exempel som gäller advokater och kommer att sammanfatta tillämpningen av AA-modellreglerna och svar på dessa frågor. American ar Association rapporteras ha tillhandahållit ledarskap inom juridisk etik genom att anta professionella standarder som "fungerar som modeller för lagen som styr advokater sedan antagandet av Canons of Professional Ethics i Den senaste versionen av dessa standarder är Model Rules of Professionellt uppförande, antogs först i , och har ändrats ett antal gånger sedan dess.


Modellreglerna ersatte modellkoden för professionellt ansvar som antogs i... Bibliografi ABA Model Rules of Professional Conduct American Bar Association. män och kvinnor bakom allt från offentlig infrastruktur till design av konsumentprodukter, ingenjörer har en tydlig etisk skyldighet att upprätthålla säkerhetsstandarder. Det finns dock mer till ingenjörsetik än försäkran om att säkerhetsstandarder uppfylls eller överskrids. Ingenjörer måste också tillskriva en policy som resonerar med företagens sociala ansvar: arbeta i enlighet med globala värderingar som miljövård och hållbarhet. En annan nyckelkomponent i ingenjörsetik är relaterad till den globaliserade karaktären av det arbete som ingenjörer gör: ingenjörer befinner sig ofta i länder och kulturer som skiljer sig från deras egna.


De enstaka konflikterna som uppstår mellan lokala och hemliga värderingar kan presentera unika etniska gåtor som ingenjörer kan övervinna med kritiskt tänkande och kulturell medvetenhet. Säkerhet Säkerhet är den mest uppenbara av alla etiska skyldigheter som ingenjörer åläggs under hela deras karriär. Den första bestämmelsen från American Society of Civil Engineers, som med... Vision Författaren till denna rapport har blivit ombedd att skapa en vision. Visionen ska vara för ett tekniskt universitet. Det bör inte vara mer än två meningar. Visionens övergripande djup, bredd och mål bör kommuniceras på högst fyra sidor. Visionen måste vara karakteristisk för en transformationsledare och den måste skilja medarbetarens och studentens sinnen från marknaden.


Även om det kan vara svårt på vissa sätt att skapa en bra vision, finns det några gemensamma trådar och trender som kan och bör användas. Vision Acme Technical Colleges roll och mål är att inspirera, lära ut och förmedla kunskap och inspiration för att skapa och upprätthålla framtidens teknologier och ideal. Endast genom innovation, starkt ledarskap och etisk styrka kan vi hitta den bästa vägen framåt för både högre utbildning och organisationer som... Referenser Kaplan, J. Varför Apples kamp mot FBI inte är över än. De 5 bästa detaljhandelsbrotten.


Säkerhetsintelligens. Etik Brottsrätt är ett i sig etiskt yrke. Rättsväsendet utarbetar till synes lagar som återspeglar samhällets etiska känslighet och sociala normer, som ofta är inbäddade i den amerikanska konstitutionen. Det straffrättsliga systemets roll är att säkerställa att lokala, statliga och federala lagar tillämpas och upprätthålls på ett sätt som är förenligt med konstitutionella och regionala koder. Frågor som likaskyddsklausulen är också etiska frågor. Kärnmålet för det straffrättsliga systemet bygger på etiskt ansvar: systemets etiska ansvar gentemot dess huvudsakliga intressenter, som är det amerikanska folket.


Men det finns också sidofrågor i samband med straffrättsliga frågor som inte är kodifierade. När jag letade efter en anknytning till Lockheed var det svårt att göra upp ett möte med personalchefen. Enligt uppgift kräver förtroendemän på företaget mutor från blivande anställda. Arbetsetik är ett inflytelserik område som kräver inflytande från den enskilde experten. Således är det yrkesverksammas rätt att utföra sina roller inom gränserna för sina akademiska kvalifikationer. Det bestämmer hur en professionell hanterar de frågor som ska engageras med elever och anställda.


Harris, Charles, Michael Pritchard och Michael Rabins. London: Cengage Learning, behöver ett skräddarsytt uppsatsprov skrivet från grunden av en professionell specifikt för dig? certifierade skribenter online. Professionalism och etik. Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter kommer vi att anta att du godkänner vår policy för cookies. Innehållsförteckning. Inledning Personlig intressekonflikt Professionalism Skillnaden mellan etisk kod och juridik Socialt ansvar Slutsats Verk Citerad. Läs mer. Vi kommer att skriva en skräddarsydd uppsats om professionalism och etik specifikt för dig! Inte säker på om du kan skriva ett papper om professionalism och etik själv? Den här uppsatsen om professionalism och etik skrevs och skickades in av din studiekamrat. Du är fri att använda den för forskning och referensändamål för att skriva din egen uppsats; du måste dock citera det i enlighet med detta.


Begäran om borttagning. Om du är upphovsrättsinnehavaren till denna tidning och inte längre vill ha ditt arbete publicerat på IvyPanda. Utmaningen med att bygga en bro över Chacao-kanalens mekaniska och elektriska system i byggnader och komponenter. FÅ SKRIVHJÄLP. Citera denna tidning. Välj en referensstil:. Kopiera till Urklipp Kopierat! APA-6 MLA-8 Chicago N-B Chicago A-D Harvard. Referens till IvyPanda. Arbete som citeras "Professionalism och etik. Bibliografi IvyPanda. Referenser IvyPanda. Fler relaterade tidningar.

No comments:

Post a Comment